Agrarisch werk zit in ons DNA. Het is hoe we ooit begonnen zijn. Vanuit het zoeken naar echte oplossingen voor de problemen en vraagstukken die speelden, met name in de Flevopolder, zijn wij specialist geworden in diepe grondbewerkingen. Deze werkzaamheden voer je niet regelmatig uit, maar wij zijn er inmiddels expert in geworden. Geef het met een gerust hart aan ons uit handen.
Om meer controle te krijgen over de waterhuishouding van het perceel, kunnen wij percelen egaliseren. Door de kavel in te meten met ons unieke GPS-systeem of gebruik te maken van een drone, kunnen wij vooraf een exacte hoogtekaart maken. Op basis van deze hoogtekaart maken wij samen met de klant een gedegen plan en brengen we de kosten en baten in kaart. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Vervolgens doet de zes meter brede kilverbak het geplande werk.
Voordelen van kilveren:
Diepploegen is een van de specialiteiten van Van Werven. Wij kunnen tot elke gewenste diepte ploegen, met een maximum van ruim 1,60 meter. De ploeg heeft twee risters: het grote rister ploegt de ondergrond naar boven, terwijl het kleine rister de bovengrond in de voor van het grote rister ploegt. Op die manier worden diepliggende grondlagen naar boven geploegd. Diepploegen wordt toegepast om de bewortelingsdiepte te verbeteren, de bouwvoor te verlichten bij zware kleigronden en de ontwatering te verbeteren bij storende lagen in de ondergrond. De bewerking is vaak eenmalig.
Voordelen van diepploegen:
Om de bestaande bouwvoor gedeeltelijk te behouden, kunnen wij de grond spitten. We kunnen tot elke gewenste diepte spitten, met een maximum van 1,30 meter. Met spitten mengen we de verschillende grondlagen. Wij kunnen de spitmachine uitrusten met drie verschillende soorten spitbladen. Het smalste blad heeft als voornaamste doel het breken van storende grondlagen. Het bredere blad en het mengblad mengen de grond. Door het spitten verbetert de afwatering en de capillaire werking. Diepspitten bevordert ook de wortelgroei.
Voordelen van diepspitten:
Voor meer informatie of vragen, neem contact op met onze Projectcoördinator Agro, Henri Aarten: