Het is vaak lastig om een bouwaansluiting te krijgen op een bouwplaats, waardoor het laden van een machine een uitdaging is. Soms is dit een tijdelijk probleem, maar steeds vaker zien wij dat accuboxen op een bouwplaats blijven staan, ook als er al een bouwaansluiting is, om te voorzien in extra stroom als daar vraag naar is.
Inmiddels garanderen we voor onze eigen machines dat ze zeker 8 uur per dag kunnen draaien, maar dat lukt niet voor alle leveranciers van elektrische machines. Ook hier kan een accubox een oplossing zijn. Tijdens de schaft of tijdens een verplaatsing kan een machine bijgeladen worden, zodat het toch de volle 8 uur kan draaien.
Wordt er gewerkt op een plek waar geen vaste aansluiting beschikbaar is, dan zou je terug moeten naar de zaak om de machine aan het einde van de dag weer op te laden. Met een accubox kan de machine op het werk blijven, daar opladen en staat deze de volgende ochtend weer volgeladen klaar voor een dag draaien.
Op bepaalde momenten is de vraag naar energie groter dan andere momenten. Met de accubox kun je de grote pieken opvangen bij een grote energievraag. Dit heet peakshaving. (hier moet nog meer bij) Het slim aanpakken van piekverbruik, door een betere afstemming van vraag en aanbod van stroom, dat is peak shaving in de kern. Deze vorm van energiebeheer is erop gericht om de piekbehoefte aan stroom af te vlakken, door opgeslagen energie te gebruiken wanneer de vraag groot is. Zo draagt peak shaving bij aan de energietransitie en worden kosten bespaard.
Niet alleen de machines hebben energie nodig, ook medewerkers hebben hun bakkie koffie nodig. En in een donkere keet zitten is niet heel prettig, maar ook de verlichting heeft stroom nodig. Gebruik een accubox voor de stroomvoorziening van de bouwkeet en iedereen is tevreden!