Menu
vankellyshand-7951.jpg

Afvalstromen

De volgende afvalstromen worden bij Van Werven onder andere aangenomen en verwerkt. De meeste stromen maken we op onze eigen recyclingvestigingen klaar voor hergebruik. Ook voor speciale klussen staan we voor u klaar, met onze kennis van zaken, ons uitgebreide wagenpark en onze ijver samen te werken aan échte oplossingen.

Kunststofafval

Kunststofafval

Bij het sorteren van afval houden sorteerbedrijven de kunststoffen apart. Deze, vaak gemengde stromen, kunnen wij bijna volledig verwerken tot herbruikbare grondstoffen (lees meer). Veel (recycling)bedrijven zetten om deze reden hun ingezamelde kunststofstromen af bij Van Werven. Als particulier kun je jouw afval gescheiden inleveren bij een milieustraat. Ook productiebedrijven kunnen bij Van Werven terecht, voor bijvoorbeeld afgekeurde producten. Omdat dit vaak goed verwerkbare monostromen betreft, kunnen we hier aantrekkelijke vergoedingen voor uitbetalen.

Groenafval

Groenafval

Als particulier of bedrijf kun je jouw groenafval door Van Werven laten ophalen. Daarnaast kun je het zelf afleveren op een van onze recyclinglocaties. Naast de inzameling van groenafval, neemt Van Werven ook groenonderhoud- en bosbouwprojecten aan. Van een enkele boom tot een singel of een heel bos, wij beschikken over passend materieel en vakkundig personeel. We leveren verschillende typen biomassa aan vaste afnemers. Bio Enerco, Nuon en Essent zijn hier voorbeelden van. Van Werven is hiermee een van de meest innovatieve bedrijven in Nederland. We vormen een belangrijke schakel tussen het logistieke traject van inzameling, verwerking, opslag en de levering van biomassa voor de verschillende biomassacentrales. Van het groenafval dat niet geschikt is voor het maken van houtchips, maken we compost. De groencompost van onze locatie in Hattemerbroek geven we af onder het Keurcompost certificaat. Ons hoogwaardige compost kun je bij ons ophalen of ontvangen op locatie.

Bouw- en sloopafval

Bouw- en sloopafval

Bouw- en sloopafval komt vrij bij het bouwen, renoveren en slopen van gebouwen, bouwwerken en wegen. De gemengde afvalstroom bestaat met name uit puin, steen, hout, metalen, kunststoffen, papier en karton. Vaak wordt bouw- en sloopafval verzameld in afzetcontainers die we op locatie plaatsen. Sommige stromen zetten we rechtstreeks naar verwerkende partijen af. Het scheiden aan de bron, zoals dit vaak gebeurd met metalen, is bepalend voor de verdere verwerking van het afval. De verwerking van monostromen is eenvoudiger, goedkoper en de gesorteerde fracties kunnen vaak met een hogere waarde worden afgezet.

Bedrijfsafval

Bedrijfsafval

Bedrijfsafval is het restafval van bedrijven en overheden. De samenstelling hiervan is sterk afhankelijk van het soort bedrijf. Bedrijfsafval van een kantoor heeft bijvoorbeeld een lichter soortelijk gewicht dan dat uit de horeca, omdat dat veel verpakkingsmateriaal bevat. Van Werven zamelt bedrijfsval in met behulp van rolcontainers. Ook bij bedrijfsafval is het scheiden aan de bron bepalend voor de verdere verwerking. De verwerking van monostromen is eenvoudiger, goedkoper en de gesorteerde fracties kunnen vaak met een hogere waarde worden afgezet.

Puin

Puin

Puin bestaat voornamelijk uit beton- en metselwerk, tegels, dakpannen, stenen, steengruis en ballastgrind. Puin komt vrij bij het bouwen, renoveren en slopen van gebouwen, bouwwerken en wegen. Van Werven zamelt puin in met afzetcontainers op bouw- en slooplocaties, maar ook in bulk vanuit projecten die al dan niet in eigen beheer worden uitgevoerd. Daarnaast biedt Van Werven de mogelijkheid aan bedrijven en particulieren om puin te brengen op onze recyclinglocaties. Puin bestaat voornamelijk uit beton- en metselwerk, tegels, dakpannen, stenen, steengruis en ballastgrind. Puin komt vrij bij het bouwen, renoveren en slopen van gebouwen, bouwwerken en wegen. Van Werven zamelt puin in met afzetcontainers op bouw- en slooplocaties, maar ook in bulk vanuit projecten die al dan niet in eigen beheer worden uitgevoerd. Daarnaast biedt Van Werven de mogelijkheid aan bedrijven en particulieren om puin te brengen op onze recyclinglocaties.

Hout

Hout

Houtafval komt onder andere vrij bij het bouwen, renoveren en slopen van gebouwen en bouwwerken. Ook spoorbielzen die vrijkomen bij onderhoudswerkzaamheden aan het spoor vallen hieronder. Houtafval kan vrijkomen als monostroom na het sorteren van bijvoorbeeld bouw- en sloopafval. Daarnaast kan het vrijkomen als apart ingezamelde stroom. We zamelen diverse soorten houtafval gescheiden in met afzetcontainers en op onze recyclinglocaties waar bedrijven en particulieren afval kunnen brengen. De soorten houtafval onderscheiden we in A-, B- en C-hout. A-hout is ongeverfd en onbehandeld, B-hout is geverfd, gelakt of verlijmd en C-hout is verduurzaamd hout.